Opis putovanja:

 

Polazak iz Krapine s parkirališta kod Fine i iz Zaboka sa starog blok kolodvora. Slijedi vožnja prema GORSKOM KOTARU uz kraća zaustavljanja putem zbog odmora. Vožnja gorskim djelom Hrvatske, sve do Vrbovskog, točnije do KANJONA KAMAČNIK koji je svoju sutjesku usjekao u masiv Velike Kapele i ulijeva se u rijeku Dobru rušeći se manjim slapom.

Izvor Kamačnika tipičan je kraški, pri čemu voda do izvora dolazi iz potopljenog špiljskog kanala. Uz samu rječicu vodi pješačka staza, koja dijelom ide uz rub, a dijelom preko drvenih mostića te završava kod samog izvora Kamačnika. Ugodna šetnja kanjonom, koju ćemo završiti uz ugostiteljski objekt “Kamačnik” koji nudi odmor posjetiteljima, uz domaću prehranu i piće. Slobodno vrijeme za osvježenje. Okupljanje grupe i odlazak prema LOKVAMA, jednom od gorskokotarskih bisera, koje se diči park šumom Golubinjak, spiljom Lokvarkom i Lokvarskim jezerom. Na ulazu u Lokve, nalazi se jedna od najljepših spilja hrvatskog krša – spilja Lokvarka, koja je sasvim slučajno otkrivena 1911. godine, prilikom iskopavanja kamena vapnenca , a prvi ju je istražio geolog Josip Poljak.

Spilja ima 6 etaža od kojih su prve 4 otvorene za posjetitelje. Duljina zasad otkrivenog dijela spilje iznosi 1179 metara, a dubina 275 metara. Temperatura unutar spilje kreće se u rasponu od 7 do 9 stupnjeva tako da je za njezin posjet, bez obzira o godišnjem dobu, preporuka ponijeti topliju odjeću. Spilja je zbog svojih izrazito vrijednih geomorfoloških vrijednosti 1961. godine proglašena spomenikom prirode.

Nakon razgleda spilje u pratnji stručnog vodiča, okupljanje grupe i odlazak prema LOKVARSKOM JEZERU,  umjetnom jezeru koje se savršeno uklopilo u okoliš prelijepih goranskih crnogoričnih šuma pa danas predstavlja iznimnu turističku atrakciju i omiljeno je mjesto sportaša i rekreativaca. Slobodno vrijeme za šetnju uz jezero ili za kavu. Okupljanje grupe i odlazak prema Zaboku i Krapini. Dolazak na mjesto dolaska je u ranijim večernjim satima. 

I.K. HR – AB – 49 – 97541362

 

 

Cijena aranžmana uključuje
  • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu
  • licenciranog voditelja puta
  • sve razglede prema programu
  • osiguranje od nesretnog slučaja
  • osiguranje od odgovornosti
  • organizaciju i realizaciju programa
Doplate
  • ulaznica za kanjon Kamačnik= 5 €
  • ulaznica za špilju Lokvarku =12 €
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 10 €
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 10 €
– sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi 10 €
– za dodatno prazno sjedalo u autobusu 30 € (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

– raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
– fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
– organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– agencija POTOČKI TRAVEL ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
– agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa
– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
– predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5-3 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta

Važne informacije

REZERVACIJE i UPLATE!
Prije bilo kakve uplate putnik se je dužan prijaviti u agenciju za istoimeni izlet preko e-maila: info@potocki-promet.com ili telefonski (091 373 6361) gdje će po prijavi potpisati Ugovor o organiziranom putovanju na svoje vlastito ime i prezime. Nakon potpisivanja Ugovora putnik uplaćuje aranžman na IBAN: HR1123400091160409673 sa pozivom na broj: broj ugovora
Prijave i upisi rezervacije do:

OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA i PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE!
Po Zakonu o pružanju usluga u turizmu turistička agencija Vam je dužna ponuditi ili predložiti Osiguranje od otkaza putovanja, te Putno zdravstveno osiguranje.
Sve vezano za izradu police putnog osiguranja ili policu od otkaza putovanja javiti se na sljedeći kontakt: ADRIATIC OSIGURANJE d.d., telefon 049/658-920 , telefaks  049/ 658-921.

 

OSIGURANJE OD JAMČEVINE i ODGOVORNOSTI!
Agencija je kao organizator putovanja u paket aranžmanu dužna sklopiti s osiguravateljem Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket arannžman. Navedena polica je sklopljena s ADRIATIC OSIGURANJEM d.d. Listopadska 2, 10000 Zagreb, OIB: 94472454976 tel. 01/3036 666. Broj police je  ________________ (Odgovornost) i __________________ (Jamčevina).
Sve vezano za opće uvjete i police Osiguranja možete pogledati na službenoj stranici putničke agencije Potočki travel www.potocki-travel.com.

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMJENE CIJENE U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA.

Cijena aranžmana vrijedi na dan sastavljanja istog!

 

 

 

 

 

 

KANJON KAMAČNIK – LOKVE – LOKVARSKO JEZERO

Polasci: 11.08.2024.
Trajanje: 1 DAN
Cijena po osobi iznosi:

35.00