Opis putovanja:

0. DAN:
Polazak autobusa u 21:00h iz Zaboka sa starog blok kolodvora i iz Krapine u 21,30 h s parkirališta kod Fine. Ugodna vožnja kroz kroz Sloveniju, Austriju i Češku prema Krakowu uz povremene pauze tijekom puta.

 1. DAN: KRAKOW
  Dolazak u Krakow u jutarnjim satima. Razgledavanje kulturne prijestolnice Poljske koji je nekoć bio kraljevski grad: krećemo od brdašca WAVEL, gdje je smješten renesansni KRALJEVSKI DVORAC i KATEDRALA stara skoro tisuću godina, te KRALJEVSKA RIZNICA s mnogim neprocjenjivim dragocjenostima. Slobodno vrijeme. Razgled povijesne jezgre: CRKVA SV. FRANJE ASIŠKOG, JAGIELONSKO SVEUČILIŠTE, VRATA SV. FLORIJANA; tvrđava BARBAKAN. Dolazimo do poznatog glavnog trga Rynek Główny, najvećeg gradskog trga u Europi, površine 40.000 m², gotovo nepromijenjena izgleda od 13. st. sa čuvenom gotičkom BAZILIKOM DJEVICE MARIJE. Slobodno vrijeme za uživanje u katakombama na trgu Rynek Główny koje su danas većinom pretvorene u izrazito atmosferičan dio s mnogobrojnim restoranima, pivnicama i kavanama. Smještaj u hotel. Noćenje.
 2. DAN: KRAKOW – AUSCHWITZ – KRAKOW
  Doručak. Odlazak na izlet do OSWIENCIMA i najvećeg koncentracijskog logora nacističke njemačke AUSCHWITZ-a. Obilazak muzeja i spomen područja na mjestu nekadašnjeg koncentracijskog logora. Povratak prema Krakowu. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.
 3.  DAN: KRAKOW – RUDNIK SOLI WIELICZKA
  Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u rudnik soli koji je više podzemno carstvo nego rudnik i jedna od najvećih turističkih atrakcija Poljske s preko milijun posjetitelja godišnje. Ovaj UNESCO zaštićen rudnik soli s predivno ukrašenim i osvjetljenim podzemnim prostorijama od kojih su neke na dubini i od 150m uistinu će Vas očarati. Uz pratnju lokalnog vodiča doživjet ćete ćete uistinu nevjerojatne prostorije od kojih jedna sadrži i čuvenu kapelu sv. Kinge u kojoj se nalaze ogromni lusteri napravljeni od soli koji tom prostoru daju uistinu magičan ugođaj. Polazak prema Krapini i Zaboku. Dolazak u  Krapinu i Zabok u kasnim večernjim satima.

 

I.K. HR – AB – 49 – 97541362

 

 

Cijena aranžmana uključuje
 • prijevoz kvalitetnim visoko turističkim autobusom prema programu
 • licenciranog turističkog voditelja puta
 • smještaj na bazi 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u okolici Krakowa
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 • osiguranje od odgovornosti
 • jamčevinu za turistički paket aranžman
 • organizaciju putovanja i boravka
 • pdv
Cijena aranžmana po osobi ne uključuje
 • ulaznice u muzeje, spomenike te kulturno povijesne objekte koji se posjećuju, doplate, fakultativne sadržaje, osobne troškove i napojnice lokalnim davateljima usluga, paket putnog osiguranja (zdravstveno, od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza), doplata za 1/1 sobu – 55€ te sve što nije izričito navedeno u cijeni aranžmana.
Doplate
 • izlet u Auschwitz = 38€ – obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja
 • rudnik soli Wieliczka = obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 10 €
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 10 €
– sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi 10 €
– za dodatno prazno sjedalo u autobusu 30 € (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

– raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
– fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
– organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– agencija POTOČKI TRAVEL ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
– agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa
– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
– predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5-3 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta

Važne informacije

REZERVACIJE i UPLATE!
Prije bilo kakve uplate putnik se je dužan prijaviti u agenciju za istoimeni izlet preko e-maila: info@potocki-promet.com ili telefonski (091 373 6361) gdje će po prijavi potpisati Ugovor o organiziranom putovanju na svoje vlastito ime i prezime. Nakon potpisivanja Ugovora putnik uplaćuje aranžman na IBAN: HR1123400091160409673 sa pozivom na broj: broj ugovora
Prijave i upisi rezervacije do:

OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA i PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE!
Po Zakonu o pružanju usluga u turizmu turistička agencija Vam je dužna ponuditi ili predložiti Osiguranje od otkaza putovanja, te Putno zdravstveno osiguranje.
Sve vezano za izradu police putnog osiguranja ili policu od otkaza putovanja javiti se na sljedeći kontakt: ADRIATIC OSIGURANJE d.d., telefon 049/658-920 , telefaks  049/ 658-921.

 

OSIGURANJE OD JAMČEVINE i ODGOVORNOSTI!
Agencija je kao organizator putovanja u paket aranžmanu dužna sklopiti s osiguravateljem Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket arannžman. Navedena polica je sklopljena s ADRIATIC OSIGURANJEM d.d. Listopadska 2, 10000 Zagreb, OIB: 94472454976 tel. 01/3036 666. Broj police je  ________________ (Odgovornost) i __________________ (Jamčevina).
Sve vezano za opće uvjete i police Osiguranja možete pogledati na službenoj stranici putničke agencije Potočki travel www.potocki-travel.com.

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMJENE CIJENE U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA.

Cijena aranžmana vrijedi na dan sastavljanja istog!

 

 

 

 

 

 

KRAKOV – AUSCHWITZ – WIELICZKA

Polasci: 07.11. - 10.11.2024.
Trajanje: 3 DANA
Cijena po osobi iznosi:

220.00